НАШІ ВИПУСКНИКИ



Войтов Сергій, навчався на спеціальності  ІТП (зараз КН) , працюю в Києві, в компанії EvoPlay в якості Senior Software Engineer.

Щиро дякую викладацькому складу нашої кафедри за професіоналізм, знання, доброту та терпіння. Програма для навчання – добре збалансована та цікава, дозволяє кожному студенту отримати знання з широкого спектру предметів для подальшої спеціалізації, а кожен викладач – справжній педагог і професіонал своєї справи, до якого завжди можна звернутись за допомогою чи порадою. Думаю кожен, хто хоче бути IT-спеціалістом, зможе знайти себе, навчаючись на нашій кафедрі і отримати усі необхідні знання для хорошого старту кар’єри 

.

Карпанасюк Віктор,  навчався на кафедрі комп’ютерних наук та інформаційних технологій Хмельницького національного університету, спеціальність «Комп’ютерні науки».

 Місце роботи: Callosum software GmbH,  Berlin, Germany

Навчання на кафедрі КН сформувало в мене комплексний підхід до вирішення технічних завдань. Професійний склад кафедри та вдало підібрані курси надали мені переваги при пошуку роботи.

Кирілков Дмитро Вікторович, роки навчання 2009-2014 кафедра ІТП (зараз КН), спеціалізація КН. Місце роботи – allright.com (Virtual Mentor inc.) Quality assurance team lead.

За 5 років навчання на кафедрі отримав безліч позитивних емоцій. Група була дружня, колектив викладачів був професійним. Багато знань із навчання використав на практиці. Студентські роки були дуже насиченими.

Гнат Кубов, магістр з Комп’ютерних наук з 2010 року. Працюю програмним інженером в Mobile Coach LLCUSA (remote).

Вдячний кафедрі “ІТП” за вступ в комп’ютерні науки, чудових викладачів та перші професійні зв’язки. Раджу дійсним та майбутнім студентам більше зосереджуватися на профільних предметах, які викладаються на кафедрі – більшість із них вам знадобляться.

Шкута Владислав КН-13-1 / КНм-17-1 2013 – 2018 Backend Developer, Atlas.tec, Kharkiv Ukraine

Роки проведені в університеті були однозначно одними з найкращих в житті – тут я сформувався як особистість, навчився бути відповідальним та самостійним, отримав безліч позитивних і незабутніх емоцій. Кафедра дає всі вхідні данні для успішної кар’єри за обраною професією – знання в базових дисциплінах, організацію конференцій та мітапів з цікавими спікерами, можливість проходження практики в реальних комерційних компаніях, йде на зустріч студентам, які поєднують роботу та навчання. Окрему подяку хотів би висловити Багрію Руслану Олександровичу та Мазурцю Олександру Вікторовичу за прогресивний підхід до викладення матеріалу, сучасні і актуальні дисципліни. Набуті знання на парах використовуються до сих пір, вже за межами університету. Однозначно рекомендую кафедру Ком’ютерних наук та інформаційних технологій для абітурієнтів.

Терлецька Катерина, проживаю в місті Вашингтон, столиця США, працюю в ІТ сфері.

Про навчання можна говорити багато, як це важливо і необхідно у сучасному світі, але на мою думку, не менш важливим є саморозвиток себе як особистості та знаходження своєї позиції у суспільстві. Я ніколи не забуду, як я відчувала себе під час навчання в університеті. Неймовірно вдячна викладачам за відкритість та підтримку. Це не зрівняється зі школою для мене. Великий внесок зробила наша кафедра для мене тим, що поважала і враховувала думку кожного і давала змогу відстоювати свою позицію. Пройшло 5 років вже і я досі пов‘язана з ІТ сферою і вважаю що на кафедрі комп’ютерних наук та інформаційних технологій чудові люди, які розумні, щирі і завжди «за» нові ідеї. Дякую вам, ви надихаєте!

Я люблю нашу кафедру за те, що можна бути собою і можна бути іншимheart.

Суховецький Олександр, 2013-2018  роки навчання на кафедрі комп’ютерних наук та інформаційних технологій Хмельницького національного університету на спеціальності «Комп’ютерні науки». Працюю зараз в м.Хмельницькому, Компанія Imrev SEO спеціаліст.

Я дуже задоволений, що мав змогу навчатись саме на кафедрі КН. Величезний багаж знань та практичних навичок, який я отримав під час навчання на кафедрі, зіграв велику роль у розвитку моєї професійної кар‘єри. Я дуже вдячний викладачам за отримані знання та безцінний досвід.

Савенко Олександр, інженер-програміст «Твінкор Системс».


Кафедра КН(в мій час ІТП) ХНУ – це кафедра яка дійсно готує спеціалістів ІТ напрямку. Випускники цієї кафедри, автоматично стають професіоналами своєї справи. Я відчув це на власному досвіді. Доклавши максимум зусиль в навчанні ви безумовно отримаєте роботу своєї мрії. Викладачі кафедри є справжніми професіоналами своєї справи. Які на 100% віддають себе студентам та навчальному процесу. Я дуже часто чую на роботі від колег з інших кафедр та університетів, що в них було “мало програмування” в навчальному процесі. Так от на кафедрі КН програмування вдосталь! І саме в такі моменти ти відчуваєш гордість, що ти є випускником саме цієї кафедри, а не будь якої іншої.

Горбатюк Антон, працюю в ТОВ “ЕПАМ СИСТЕМЗ”

П’ять років на кафедрі Комп’ютерних наук та інформаційних технологій навчили мене найголовнішому вмінню – вирішувати поставлену задачу. Об’ємна навчальна програма та кількість предметів на курсі дозволяють здобути навички тайм-менеджменту та пріорітезації задач. Кафедра підтримує тісні зв’язки з компаніями-розробниками ПЗ, що дає шанс студентам спробувати себе в комерційних проектах ще під час навчання.

Гаврилюк Андрій, працюю в АТ КБ “ПриватБанк”.


За період навчання на кафедрі КН Хмельницького національного університету я отримав знання для роботи у багатьох сферах сучасного інформаційного світу. Кожен викладач кафедри – професіонал, що допоможе у вирішенні складних питань і підкреслить ті моменти свого предмету, що знадобляться студенту на практиці.  Навчання проходить ефективно, і що досить важливо – завжди пізнавально. Рекомендую до вступу, якщо цікавитесь новими технологіями, готові поринути у різні аспекти цього процесу і знайти багато друзів за роки навчання!

Радіонов Артем,  співзасновник / директор веб-студії Lime Agency

Спеціальність “Комп’ютерні науки” дала мені гарну базу знань для отримання перспективної роботи. Здобуті навики працювати в команді стали міцним фундаментом у моїй професійній діяльності, адже жоден проект неможливо реалізувати без колективної згуртованості. Доброзичливе ставлення педагогів та їх сумлінне виконання обов’язків допомогли мені реалізувати мрії та впевнено досягати поставлених цілей.

Савіцька Оксана, студентка групи КНз-07-1

Студенткою Хмельницького національного університету стала у 32 роки, але завдяки розумінню і підтримці керівництва та викладачів кафедри, я відчувала себе студенткою на рівні зі своїми одногрупниками. Це були найкращі студентські роки. Хоч ми і були заочниками, але група була дуже дружня. Мені , як старості групи, було легко згуртувати групу та всі разом ми вчасно і з гарними результатами захистили дипломні проекти. Зараз працюю в відділі освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету Старосинявської селищної ради інженером-електроніком і постійно з вдячністю згадую своїх викладачів, завдяки яким я стала затребуваним фахівцем.

Ткачук Євген, працюю в  Web-Systems Solutions Backend Developer

Шановні викладачі кафедри комп’ютерних наук та інформаційних технологій! Я вдячний Вам за Вашу працю і знання, які я отримав під час навчання!Викладачі кафедри завжди з розумінням йдуть на зустріч і допомагають вирішити всі проблеми. Набуті знання та практика від кафедри допомогли отримати першу професію за спеціальністю.

Майбутнім студентам бажаю успіхів у навчанні та наукових досягнень!

Блажук Петро, працюю full-stack розробником в компанії Silkway Solutions.

Навчання на кафедрі ІТП (зараз КН) було цікавим та корисним. В ході навчання я отримав знання та досвід. Також була корисною підготовка до олімпіади з командного програмування. Викладачі хороші, завжди готові додатково пояснити, коли щось не зрозуміло.

Вознюк Яна. Я працюю в команії Opinov8 на посаді – Js developer

Я могла б бути ландшафним дизайнером, якби не дзвінок з кафедри КН (Комп`ютерні науки та інформаційні технологіЇ). І нещодавно я думала над питанням чи шкодую я зараз що зробила такий вибір? У відповідь, я могла собі сказати тільки дякую. Якщо у Вас зараз промайнула думка, що це все тільки через те, що програмісти добре зароблять, то ні. З особистого досвіду знаю, що потрібно просто горіти своєю справою. Тут вас запалять однозначно, оскільки на кафедрі працюють надзвичайні люди, які стараються завжди бути в ногу з новими технологіями і це ж передають своїм студентам. Чи було легко? – однозначно ні. Чи добре це? – звісно! Чи рекомендувала б я кафедру і факультет? – 100%.

Михайляк Юрій

Місце роботи: Epam,  Software Engineer м.Львів.

Насправді, то приємно, що навчався на кафедрі комп’ютерних наук та інформаційних технологій. Викладачі висококваліфіковані, лояльні до студентів, на кафедрі відчувається дружня атмосфера, працівники кафедри доступні для спілкування/додаткового пояснення матеріалу і раді допомогти. Часто відбувалися додаткової лекції для охочих студентів з ініціативи викладачів. Ніколи не шкодував, що обрав саме цю спеціальність.

Присяжний Андрій

USA, Freddie Mac, software developer in test

Більше 4 років пройшло, але в моїй пам’яті відклалось те, що викладачі не вимагали від нас строго вивченого матеріалу, а прагнули, щоб ми той матеріал зрозуміли, переосмислили і змогли б використовувати у майбутньому, вони переживали за нас і направляли нас так, щоб ми не тільки отримали диплом, а й знання. Я згадую свою кафедру з посмішкою та великою подякою, якби не ті люди, що мене оточували, я б не досяг того що маю зараз.

Галицький ОлександрКомпанія Devloop.pro Власник м.Хмельницький

Навчався на кафедрі комп’ютерних наук та інформаційних технологій.

Мабуть сама крута кафедра ХНУ. Дуже багато приємних спогадів про лекції, викладачів, одногрупників. Найбільше згадується час в комп’ютерних аудиторіях з “акваріумом” 402-404. Як ми робили лаби по програмуванню/3д графіці. Перебігали від одного до іншого, щоб придумати разом якийсь новий алгоритм… Кафедра дає дуже хорошу базу для роботи. В результаті з випускників виростають високоякісні спеціалісти. Навіть зараз при прийомі на роботу, люди які приходять на співбесіду з КН/ІТП якісно показують себе як молоді таланти, та викликають позитивні емоції при згадці про кафедру.

Нелюбін Юрій, начальник колл центру компанії «Воля»

Згадуючи період навчання в університеті можу сказати, що це один з найкращих періодів мого життя) за цей час я знайшов багато друзів з якими продовжую спілкуватись і після закінчення навчання) вдячний всім викладачам кафедри, так як отриманні знання так чи інакше пригодились і на роботі і в житті в цілому).

Вовчук Олександр

Працюю в LinkedIn, Senior Software Engineer at Sunnyvale, California

Магістратура на кафедрі Комп’ютерних наук та інформаційних технологій ХНУ зацікавила мене можливістю отримання як якісної освіти в одному з найпрестижніших університетів України так і отриманням міжнародного диплома. Так як сфера надзвичайно динамічна, те що ще було актуальним 10 років назад вже може бути безнадійно застарілим зараз. Тому важливо, що кафедра комп’ютерних наук та інформаційних технологій ХНУ розвивається разом з трендами IT галузі України і світу. Це означає що отримані знання актуальні саме зараз а не 10 років тому. Загалом навчання дало змогу успішно працювати в одній з найкращих ІТ компаній України AMC Bridge, а також продовжити свою кар’єру вже на Американському континенті в найбільших Tech гігантах сучасності.

Сокальський Андрій

Місце роботи: ClarityAG https://www.clarity-ag.com/ Посада: розробник програмного забезпечення для конструювання звітів.

Навчання на кафедрі Інформаційних технологій проектування (зараз комп’ютерних наук та інформаційних технологій) було для мене цікавим і корисним. Тут мене і моїх однокурсників “навчили вчитись”. Нам дали не знання з певного предмету, а ту базу, яка згодилась для подальшого розвитку і реалізації себе в сфері програмування і технологій. Сучасна ІТ-індустрія змінюється дуже швидко, і знання однієї мови програмування чи одного фреймворка не може зробити програміста професіоналом. А от можливість швидко адаптовуватись до нових технологій якраз і сприяє професіоналізму. От за це я і ціную той час, який провів в університеті і тих людей, хто допомагав розбиратись в тих чи інших питаннях. А взагалі було прикольно і весело.

Дякую кафедрі ІТП (КН) за гарно проведені студентські роки.

Витошко Роман Миколайович

Я випускник кафедри Комп`ютерних наук Хмельницького нацiонального унiверситету, і я з упевненністю можу сказати, що вступ до ХНУ на кафедру КН – це крок до майбутнього успіху. Адже навчання за даною спеціальністю дає широкий спектр знань, які можна застосувати у різних сферах сучасного світу. Я вдячний викладачам кафедри (Мазурцю О. В., Скрипник Т.К., Петровському С.С., Бармаку О.В., Сорокатому Р.В., Багрію Р. О.), які допомогли отримати не лише теоретичні знання, а й практичні навички. На кафедрі ніби опиняєшся у великій дружній сім’ї, де відчуваєш підтримку та розуміння. І якщо виникають проблеми – викладачі завжди з розумінням йдуть на зустріч.

Не можу сказати, що було легко вчитись, але це однозначно було дуже цікаво. Я працюю вже майже 4 роки в РОВР у Хмельницькій області на посаді провідного інженера з використання комп’ютерної техніки і розумію, що я зробив правильний вибір з вибором спеціальності.

Я випускник кафедри Комп`ютерних наук Іванов Олександр

Працюю в компанії Togizu Technologies (https://togizu.com ), м.Львів

Я вступив до факультету ФПКТС, спеціальність «Комп‘ютерні науки», маючи певні знання з програмування ще зі школи. З метою скорішого працевлаштування я поквапився та заглибився у вивчення лише декількох предметів, надаючи більш поверхневу увагу іншим профільним дисциплінам. Але після отримання реального досвіду роботи, розумію, що ті матеріали, що я свого часу «недооцінив» – також відіграють важливу роль. Всі потрібні базові знання можна здобути саме за цією спеціальністю, не залежно від вибраного напрямку вашого «шляху в ІТ». Профільна освіта має сильну перевагу над приватними курсами/інтенсивами. В результаті я не шкодую про своє навчання саме тут і рекомендую його.

Корчинський Олег

Працюю в «Petro Povidzon. Uniperssonal Lda», м.Ліссабон, Португалія

Я навчався на кафедрі комп’ютерних наук та інформаційних технологій Хмельницького національного університету на денній та дистанційній формах навчання, так як після отримання диплому бакалавра я переїхав жити до Португалії.

Студентські роки – це незабутні, веселі та цікаві роки). Завжди пригадую знайомство з групою, з викладачами). З одногрупниками та з нашим куратором Скрипник Т.К. спілкуємося дотепер.

Спеціальність “Комп’ютерні науки” дала мені гарну базу знань для отримання перспективної роботи. Я навчився «вчитися», працювати в команді, швидко адаптовуватись до нових технологій, досягати поставлених цілей…це все завдяки викладачам кафедри.

Мені сподобалося, що на кафедрі, як у великій дружній сім’ї, відчуваєш підтримку та розуміння. Викладачі завжди з розумінням йдуть на зустріч.

Лясковська(Сільчук) Олена Леонідівна, магістр з комп’ютерних наук. Роки навчання 2009-2014 кафедра ІТП. Senior Software Development Engineer в AMC Bridge.

Більшість предметів під час навчання викладали викладачі з кафедри комп’ютерних наук та інформаційних технологій. Хочеться подякувати викладачам кафедри КН за вміння та бажання навчати та здатність знайти правильний підхід до кожного студента. Хочу відмітити високий рівень знань викладачів, дружні стосунки викладачів із студентами, які допомагають в кращому засвоєнні студентами матеріалу. Викладачі кафедри підштовхували студентів до поглиблення професійних практичних навиків у ІТ компаніях. Кафедра співпрацює з відомими компаніями і кращі студенти мають можливість проходити практику і працювати в них. Завдяки зацікавленості у вивченні предметів кафедри, здобула необхідні знання для отримання роботи за спеціальністю, будучи ще студенткою.

Журавель Денис

Solutions Architect / Chapter Lead albelli B.V., Amsterdam, The Netherlands

За час навчання на тодішній кафедрі ІТП (зараз КН) я здобув, можливо, найважливіші навички, які потрібні в повсякденній роботі — навички співпраці з людьми. Соціальний аспект дуже важливий в будь-якому проекті, і часто він є навіть важливішим за технічну його складову. Технології змінюються, а люди все ж залишаються людьми. Тому дуже важливо збудувати для себе таку “соціальну базу” на початку своєї професійної кар´єри. І кафедра ІТП (КН) Хмельницького національного університету — це дуже гарне місце, щоб це зробити.

Мороз Вадим

Працюю: компанія Globallogic, м.Київ, Senior Software Engineer

Кафедра справді залишила приємні спогади, в основному через колектив, і викладачів, і студентів, невимушену атмосферу. Отриманих знань було достатньо, щоб почати кар’єру і продовжити розвиток уже працюючи. Шкода лише, що все приємне швидко закінчується. Хоча приємні спогади залишаться назавжди.

Захарчук Владислав, працюю в компанії “Web-Systems Solutions”, Frontend Developer

Вдячний кафедрі КН за отриману надійну технічну базу з різних напрямків розробки і можливість реалізувати себе у сфері IT. Також велика подяка викладачам які завжди йдуть на зустріч та проявляють максимальну лояльність до студентів!

Петрук Євген, Rexsoft, UI/UX Designer

Мій вибір зупинився на цій кафедрі тому що, тут навчають спеціальностям, які є провідними, і тим, які є найбільш затребувані. Друге – через викладацький склад, більшість викладачів професори, доценти і ти розумієш, що тебе будуть навчати досвідчені спеціалісти. Основне, що запам’яталося – це простота у відносинах з викладачами кафедри. На мою думку переважно відкрите та щире ставлення до нас, студентів, за що я їм хочу подякувати. Великим плюсом у навчанні на кафедрі є знання, що дозволяють в подальшому, при виборі професії, працювати як за основною спеціальністю, так і за багатьма суміжними, як у моєму випадку. Однозначно рекомендую кафедру!)

Коломійчук Юрій

Працюю на посаді Senior Software Engineer EPAM Systems Ukraine

Щиру подяку хочу висловити кафедрі Інформаційних технологій проектування (зараз комп’ютерних наук та інформаційних технологій) та всьому професорсько-викладацькому складу, висококваліфікованим фахівцям своєї справи, які направду навчили протягом 5 років вирішувати завдання різної складності, вирішувати найважчі на той момент проблеми, та найголовніше навчили вчитися, що на сьогодні найкраще вміння і дозволяє бути гнучким спеціалістом, брати на себе відповідальність за різного роду дії, приймати важливі рішення, при розробці тих чи інших проектних рішень.

Луценко Владислав, Senior developer at PortaOne, Inc.(https://www.portaone.com/) Lviv, Ukraine

Для програміста головне – навчитися вчитися. Тому що вчитися, доведеться постійно. Якщо зупинишся – твої знання стануть не актуальними через рік чи два. Технології швидко розвиваються і те, що користувалося попитом декілька років тому, зараз може не використовуватися взагалі. Але є і такі знання, які будуть актуальні на все життя. Наприклад – алгоритми програмування, теорії баз данних, математичні формули, англійська мова та інше. Саме такі знання дає Університет. І досвід – який лишається назавжди. Саме досвід програміста цінується на роботі. Здача сесій і заліків схожа на здачу завдань на роботі – коли треба вірно розпланувати свій час і роботу, щоб встигнути вчасно завершити проект. З радістю згадую роки, проведені в університеті.

Герасименюк Михайло

Майстер Спорту/ Майстер FIDE

Незабутні 5 років навчання на кафедрі ІТП (зараз КН) пролетіли як сон. За цей період викладачами була проведена колосальна робота в напрямку становлення нас, як спеціалістів. Кожного дня спілкування з професіоналами дало основу на майбутнє.

 Для себе я взнав багато корисного в ІТ- напрямку, а головне здобув навички співпраці з людьми. Будучи студентом, я брав участь та займав призові місця у турнірах по шахам. Хобі переросло у мою професію)

Зараз з успіхом свій досвід передаю учням, які стають чемпіонами в спорті та в житті.

Виховав Чемпіона України 2015р. та срібного призера Ч/У 2015р. серед юнаків, Чемпіонку України серед жінок 2015р., призерів Чемпіонату Європи серед чоловіків 2015р., бронзового призера Чемпіонату Ізраїля 2011р.. Мої учні чемпіони та призери міжнародних турнірів Франції, Іспанії, Чехії, Польші, Греції на Кіпрі. Тренерські курси Халкідікі, Греція 2015 рік. Міжнародна ліцензія FIDE Тренер.

Я щиро дякую за віддані сили, витрачений час. Працюйте і далі на результат wink

Юля Машталяр (Школьник) Працюю в ПрАТ “Мікросистема” на посаді інженера- програміста.

Хочу подякувати кафедрі інформаційних технологій проектування (зараз комп’ютерних наук та інформаційних технологій) та з впевненістю заявити, що я отримала чудових одногрупників, хороших викладачів, які знають свою справу, та активне студентське життя. Викладачі кафедри , мають здатність знайти правильний підхід до кожного студента , що неодмінно свідчить про високий професіоналізм викладацького складу кафедри, та подають хорошу технічну та теоретичну підготовку. Чому я обрала дану спеціальність? Тому що, технології постійно удосконалюються, розвиваються, з’являються нові, тому спеціалісти даної сфери будуть завжди користуватися попитом. Чи обрала б знову? Однозначно, що так!

Білий Дмитро

Працюю на посаді Java Software Engineer в компанії Softjourn

Вступаючи на спеціальність “Комп’ютерні науки”, в мене не було жодного досвіду та знань пов’язаних з програмуванням, лише величезне бажання стати програмістом. За роки навчання в університеті викладачі кафедри заклали міцний “фундамент” знань з теорії та практики, які я використовую і сьогодні. Кафедра завжди готова допомогти усім студентам у своїх починаннях, головне потрібно мати бажання. Вдячний усім викладачам, що допомагали пізнавати ІТ сферу в усіх її дрібницях. Дуже радий, що є випускником саме кафедри “Комп’ютерних наук та інформаційних технологій”.

Бурковський Олександр, Senior Software Engineer EPAM Systems Ukraine

Навчався в групі ІТП-05. Згадуючи роки навчання хочу висловити подяку кафедрі і всім викладачам, які дали знання і відкрили шлях до ІТ сфери. Окремо хотів би подякувати за атмосферу яка була під час навчання, це було щось неймовірне і справді по домашньому. Також варто підкреслити що навчальний процес не лише дав знання, а також прищепив цікавість і прагнення до програмування. З приємністю згадую рядки коду на Pascal і десктопні аплікухи на Delphi)))))

Рекомендую кафедру для всіх хто прагне пов’язати своє майбутнє з програмуванням адже знання Ви отримаєте гарантовано завдяки першокласному викладацькому колективу.

Лукьяненко Кирило

Місце роботи: Rentals United .NET Developer Варшава

Я навчався на кафедрі КН і в мене залишились тільки позитивні спогади про студентські роки навчання. В першу чергу хочу виділити професіоналізм викладацького складу. Викладачі вимогливі, але завжди ішли назустріч студентам. Знання, які ми отримували подавались в максимально зрозумілій формі, що робило процес навчання ще цікавішим. Багато практики дало гарну підготовку до подальшого працевлаштування. Я отримав безцінні знання і хороший курс на майбутнє! А ще я тут зустрів хороших друзів.

Журба Артем, Senior Software Developer в AMC Bridge.

Вдячний кафедрі комп’ютерних наук та інформаційних технологій за ті знання, які вони мені надали в найрізноманітніших напрямках розробки програмного забезпечення, за їх вміння знайти індивідуальний підхід до кожного студента. За роки навчання я здобув безліч корисних навичок, які допомогли мені влаштуватися на роботу за спеціальністю, будучи ще студентом.

Соболь Альона

Lead database integration engineer, PM в компанії TerraLab IT

Випуск 2015 року, кафедра ІТП (зараз КН), спеціаліст напрямку “Комп’ютерні науки”. Вже на 4 курсі навчання пішла працювати по спеціальності, використовуючи базові знання, які отримала під час навчання в ХНУ. Щиро дякую нашій кафедрі за “екскурсію в світ IT технологій”, хороші базові знання, гарну подачу матеріалу, підтримку, жагу до навчання і розвитку, як фахівця так і особистості, за цікаві і насичені роки життя.smiley

Кльоц Анатолій, навчався на кафедрі комп’ютерних наук та інформаційних технологій Хмельницького національного університету.

В даний час працюю як Senior Software Engineer у амстердаському офісі, американського стартапу – SkyKick.

Вдячний кафедрі за чудові роки, під час яких я отримав практичні та актуальні навики. Вміння знаходити суть проблем, працювати в команді та приймати компромісні рішення. Під час навчання почалась моя професійна кар’єра, дякуючи гнучкому графіку та зв’язкам кафедри з місцевими ІТ компаніями. Такий підхід дозволив підготувати чимало кваліфікованих кадрів. Навіть, за тисячі кілометрів, у Нідерландах – я не раз працював із випускниками ХНУ.

Гриб Олександр Михайлович, ІТП-03-2

MANN+HUMMEL FILTRATION TECHNOLOGY UKRAINE, Економіст з планування

Знайомство з кафедрою почалось ще в 10 класі, коли представники університету були присутніми на першовересневій лінійці в Ярмолинецькому технологічному ліцею. Розповідь про те, що для того щоб одержати доступ до сучасних технологій, не потрібно їхати десь далеко, відклалась в пам’яті. За деякий час до нас завітав декан Ковальчук Сергій Станіславович та провів презентацію студентських робіт. Остаточне бажання вчитися саме в Технологічному університеті Поділля закріпив візит на День відкритих дверей в університеті.

Під час навчання ми розуміли викладачів, або намагались зрозуміти. Викладачі, зі своєї сторони, намагались передати нам, якщо не всі знання,  то, принаймні, навчити знаходити відповіді на поставлені питання.

Було часами важко, були недоспані ночі, були перездачі, було невдоволення великою кількістю непрофільних предметів, але приємних моментів було набагато більше.

Креслення двутавра, прокладки, автоматизація побудови шестерні, розрахунки опору балки, підбір та креслення редуктора, визначники та симплекс-метод, теорія графів, вступ до ООП – ці та багато інших термінів завжди викликають приємні спогади і в голові виникає образ конкретного викладача за кафедрою в 401 або 402 аудиторії. 

Роки навчання на кафедрі запам’ятались назавжди, а особливо приємним є те, що кафедра не забуває за своїх випускників і в будь-який момент можна звернутися із питанням та знати, що одержиш відповідь, яку очікував.

Іванчук Денис, Lead Software Engineer at Epam Systems у місті Львів

Навчання за напрямом “Комп’ютерні науки” без сумніву було корисним, пізнавальним та надзвичайно інформативним для мене. Особливо хочеться відзначити викладачів кафедри комп‘ютерних наук та інформаційних технологій, завдяки яким я отримав міцний фундамент у професійній діяльності. Адже на сьогоднішній день інформаційні технології усюди, а саме тому навчання ІТ є важливим напрямом у підготовці фахівців в усіх вишах України. За свій професійний досвід я зрозумів наскільки цінними є отримані мною знання наукового і навчального характеру, за що вдячний викладачам кафедри КН.

Ковальчук Михайло

Працюю в Торонто, Онтаріо, Канада. Senior Software Engineer, D2L

Коли прийшов час вибору спеціальності та в який університет поступати, я навіть не задумувався, звичайно спеціальність «Комп’ютерні науки» ХНУ. Я не помилився в своєму виборі. Викладачі дали достатньо знань щоб я зрозумів, що хочу своє життя зв’язати з програмуванням. За це вам дуже дякуюsmiley.

 У навчальному процесі важливу роль відіграють викладацький склад та збалансованість подачі матеріалу. Через це, я вважаю що КН є однією з найкращих кафедр університету.

Грицюк Микола

Україна, м.Львів, Software Engineer в Leobit, LLC

Навчаючись на кафедрі “Комп’ютерні науки та інформаційні технології” ніколи не жалкував, що саме обрав цей напрямок. Починаючи з перших лекцій, я зрозумів, що саме на даній кафедрі я зможу отримати ті знання, які пригодяться мені в подальшій роботі. Дуже дякую викладачам, які професійно і креативно виконують свою роботу. Саме завдяки цьому, я зміг себе реалізувати, як спеціаліст в професії комп’ютерного програмування. 

Радішевський Андрій, навчався на спеціальності ІТП (зараз КН).

Працюю в компанії AMC Bridge в якості Senior Software Engineer.

Про час навчання на кафедрі ІТП згадую тільки з посмішкою. Професійні викладачі, які в максимально доступній для студентів формі надають всю необхідну інформацію та завжди готові допомогти в вирішенні специфічних проблем. Всім хто хоче здобути перспективну професію IT-спеціаліста рекомендую нашу кафедру, саме тут вам покажуть як досягнути висот та побудувати блискучу кар’єру.

Островський Олег, веб-дизайнер

Навчався на кафедрі Інформаційні технології проектування (зараз комп’ютерні науки та інформаційні технології). Роки проведені в університеті були однозначно одними з найкращих в житті – тут я знайшов друзів, сформувався як особистість, навчився бути відповідальним та самостійним, отримав безліч позитивних і незабутніх емоцій.

Якби мене повернули в минуле і треба було вибрати спеціальність/ кафедру – я б знов обрав ІТП/КН.

Вавринчук Ярослав

Працюю в компанії TerraLab на посаді інженер з програмного та апаратного забезпечення у відділі впровадження.

Кафедра КН(в мій час ІТП) ХНУ – це кафедра яка має великий багаж знань та готова ділитись ними з усіма студентами. За 5 років навчання не можу сказати нічого поганого про навчальний процес та викладачів. Завдяки викладачам кафедри я знайшов роботу, про яку мріяв. Хто ще не знає куди поступати можу з упевненістю сказати, що даний напрямок не залишить Вас без роботи, так як за комп’ютерами майбутнє. Сім років працюю за фахом. Дана компанія працює по автоматизації медичних лабораторій та медичного устаткування. В момент пандемії робота стала не лише як задоволення, але і прагнення допомогти людям в такий важкий період. Також хотів підкреслити, що люди, які навчаються на даній кафедрі є успішні не лише в програмуванні, але і в інших напрямках, наприклад в спорті. Знаю багато людей, які навчаючись на даній кафедрі є майстрами спорту у різних видах спорту, я є також серед них. Підсумком можу сказати те, що якби у мене був шанс змінити свій вибір та навчатись на іншій кафедрі, я б ним не скористався,так як розумію, що навчався у професіоналів своєї справи.

Лясковський Ігор Олегович.

Знайомство з кафедрою інформаційні технологій проектування розпочалось у 2003 році. Навчався у групі ІТП-03-1. На третьому курсі поєднував навчання і роботу техніком у комп’ютерному класі при кафедрі ІТП. Після закінчення магістратури, ще декілька років працював викладачем асистентом на кафедрі ІТП. З теплотою згадую роки навчання і працювання. Викладачі кафедри познайомили мене зі всіма напрямками у галузі ІТ. Цікаві лабораторки, лекції і практичні заняття ніколи не давали нудьгувати, що дає великий досвід у швидкому працевлаштуванні в галузі ІТ. Технології швидко змінюються, а викладачі кафедри встигають з усім розібратися, оновити свій курс і дати студенту високий рівень знань. Великим плюсом є хороше ставлення викладачів до студентів, не тільки підкажуть, а й покажуть як вирішити ту чи іншу задачу. При вивченні предметів кафедри є можливість поєднати роботу і навчання, викладачі такий вибір завжди підтримають.

Ніколайчук Владислав, АТ «Ощадбанк», провідний фахівець ВПРМК

Навчався на кафедрі Комп’ютерних наук та інформаційних технологій, де мене навчили найголовнішому вмінню – працювати в команді, вирішувати поставлену задачу. 

Дуже багато приємних спогадів про одногрупників, викладачів)

Кафедра дає дуже хорошу базу знань для роботи в будь якій сфері, так як на сьогоднішній день інформаційні технології усюди. Після закінчення спеціальності «Комп’ютерні науки», я розумію , що не помилився зі своїм вибором спеціальності, кафедри, ВУЗу.

Залюбівець Володимир, студент групи КН-07-2

Працюю ІТ- технік(системний адміністратор) в ТОВ “АЙТЕКС-УКРАЇНА”

За роки навчання я кардинально розширив свій світогляд та здобув надзвичайно цінні знання, які в подальшому використовую в повсякденному житті. Вдячний викладацькому складу за кропітку працю. Адже кожен викладач є професіоналом своєї справи. Індивідуальний підхід до кожного студента дозволяє стати кваліфікованим програмістом.

Живілік Андріймагістр з комп’ютерних наук.

Senior Software Development Engineer в AMC Bridge.

Навчаючись на кафедрі комп’ютерних наук та інформаційних технологій, я навчився найголовнішому – вирішувати поставлену задачу та навичкам співпраці з людьми. Ці аспекти є дуже впливовими та важливими в будь-якому проекті. Важливо, що під час навчання є можливість працювати за фахом. Це дає шанс студентам спробувати себе в комерційних проектах та захищати реальні кваліфікаційні роботи. Також була корисною підготовка до олімпіад з програмування та участь у наукових конференціях. Абітурієнтам, які бажають пов’язати свою майбутню професію з ІТ-технологіями, хочу порадити спеціальність «Комп’ютерні наук» на кафедрі комп’ютерних наук та інформаційних технологій.

Чугай Андрій

«ЕЛЬДОРАДО», замісник директора

Хочу подякувати викладачам кафедри комп’ютерних наук та інформаційних технологій за отримані знання, за їх вміння знайти індивідуальний підхід до кожного студента, за можливість поєднувати навчання з роботою.  

Рекомендую кафедру Комп’ютерних наук та інформаційних технологій абітурієнтам.

Ісаєнко Дмитро Миколайович

Працюю frontend разробником у компанії PURPLETel AvivIsrael

Випускник кафедри Інформаційних технологій проектування (зараз комп’ютерних наук та інформаційних технологій) (2010 рік).

За період навчання отримав велику базу знань, умінь та навичок, які активно застосовую у своїй роботі. Щиро вдячний викладачам кафедри за професіоналізм, терпіння та повагу до студентів. З гордістю можу сказати, що зробив правильний вибір у своєму житті. Майбутнім абітурієнтам бажаю черпати максимум знань та практичних навичок.

Торчинський Олександр, Senior software engineer Epam.

У 2013 році у мене стояв вибір між ІТП(КН) та юридичним факультетом, про прийняте рішення жодного разу не пошкодував. Кожен з викладачів, як на мене, мав свій унікальний підхід до викладання дисциплін, тому закінчуючи навчання я був впевнений, що зможу спроектувати базу даних для морга, написати на це бек енд з використанням GOF шаблонів, та вивантажити то все в хмари, попутньо пишучи android додаток.

Олександр Волошин

 Місце роботи LCD Media sp. z o.o Polska м. Warszawa, Polska Starszy programista działu IT Хотів би щиро подякувати всім працівникам нашої кафедри КН. Вступивши до Хмельницького національного університету і провівши нашу першу пару з М.С. Свірневським, я взагалі був здивований як тут щось можна зрозуміти. Нічого не ясно, як то все працює і що має бути далі навіть було важко і уявити. А це була всього лиш перша наша пара, як зараз пам’ятаю, питаю хлопців чи хтось щось зрозумів, адже мені здалось що я не туди поступив, і далі мені буде дуже важко. Але час йшов, все нові пари нові предмети і нові викладачі, я неймовірно був здивований і зацікавлений як професійно і зрозуміло старались донести нам матеріал. Все більше хотілось пізнавати початки ІТ сфери. Скажу чесно, було по різному, часом і важко, наприклад коли в тебе куча непотрібних предметів (не профільних). І ось з роками, вже на 5 курсі, в магістратурі, коли вже знайшов першу роботу в ІТ сфері з’являється можливість вступу до Люблінської Політехніки (м Люблін, Польща) І все таки вирішую продовжити навчання і зробити паузу з роботою. Навчання в Любліні пройшло дуже швидко, але там студентське життя відрізняється від нашого, воно різне. І з того часу до сьогодні я залишився проживати і працювати в Польщі. Чи я зараз жалію що тоді зробив такий крок? Скажу вам одне, зовсім ні! Не стійте на місці, розвивайтесь! Адже, ти сам творець свого майбутнього. Тому хочу щиро подякувати за вашу підтримку, Т.К. Скрипник (яка досі напише і спитає як справи, незважаючи скільки років пройшло від часів навчання студента), також хочу подякувати С.С. Петровському за його підтримку постійно (починаючи з підготовчих курсів і до закінчення магістратури), О.В. Мазурцю, О.В. Бармаку, О.А. Пасічнику, і особливо моєму наставнику, Р.В. Сорокатому, якого, на жаль, немає з нами. Якщо мрієш стати висококваліфікованим спеціалістом в сфері ІТ зроби свій вибір зараз!

Федченко Віталій, .NET web developer, м. Плзень, Чехія

Група КН/ІТП-09

Навчання в ХНУ на кафедрі ІТП (нині КН) було важливим і цікавим періодом життя завдяки веселому та дружньому колективу як студентів, так і викладачів. Щирість, простота спілкування, відкритість – якості, притаманні викладачам нашої кафедри, які є спеціалістами в своїй галузі. ІТ – досить широка сфера, яка швидко розвивається і змінюється, а тому навчатись потрібно постійно: знання технологій 5-річної давності часто можуть виявитись застарілими і незатребуваними на ринку праці. Та незважаючи на це, викладачі кафедри дають хорошу базу для старту кар’єри.

Кухарчук Максим – Senior Cloud Architect, Cloud Services LLC

Як випускник кафедри КН, можу з упевненістю заявляти, що тут працюють професіонали своєї справи. Програма навчання та підхід викладачів спонукають студентів до професійного розвитку і як результат – випускники кафедри КН працюють в передових ІТ компаніях України та світу.

Велика вдячність викладачам за індивідуальний підхід, підтримку та глибокий багаж знань отриманий під час навчання.

Альфред Лель,  web-дизайнер, ЕпіцентрК

Навчання в університеті це можливість сформуватись як особистість, знайти своє місце як у професії так і в суспільстві. Викладачі, які є спеціалістами своєї справи – допомагають судентам не лише здобувати знання, але й набувати навики для вирішення складних комплексних завдань, які  допоможуть будь якому спеціалісту в майбутній професії. Зв’язок кафедри з компаніями IT-сфери, допомагає студентам ще на етапі навчання здобути свій перший “бойовий” досвід. Усі описані характеристики – це те, за що я вдячний кафедрі, яка допомогла мені почати мій професійний шлях.

Чугай Олена Миколаївна, ІТ-сфера.

Випускниця кафедри “Комп’ютерних наук та інформаційних технологій” у 2020 році. На кафедрі працюють висококваліфіковані викладачі, які завжди відповідають на усі, що виникають  під час навчання, питання. Вони цікаві особистості, завжди з новими ідеями та готові допомогти у будь-якій ситуації.

Окремо хочу виділити практичні пари, на яких завжди цікаво та ефективно відпрацьовувати теорію на практиці. Також під час навчання, на кафедрі завжди дають можливість викласти свої знання у наукових статтях та участь у конференціях, що розвивають ряд нових та потрібних навиків.

Степанян Юрій, навчався за фахом ІТП /КН 2008-2013 рр.

Працюю 1С-програмістом на Київську компанію “PM Partners”.

За 5 років навчання в університеті нас познайомили з різними іт технологіями та мовами програмування. Хоч я і працюю трохи у “своєрідній” сфері програмування, з якою раніше в університеті не стикався, мені стали в нагоді знання отримані під час навчання, а саме: навички системного мислення, вміння розкладати складні завдання на складові, працювати з базами даних, оптимізувати запити.

Хотілося б сказати велике спасибі викладацькому складу кафедри ІТП /КН: завжди відчувалася підтримка і налагоджений контакт зі студентами, ні на жодній іншій кафедрі такого не спостерігав.

Надуда Тетяна Василівнавчитель інформатики Семенівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, Київської області.

Навчання на кафедрі Комп’ютерних наук та інформаційний технологій (заочно-дистанційне навчання) було для мене цікавим та змістовним. Навчання у зручний час, у зручному місці. Навчатися було – не важко, а приємно тому, що воно проводилося за новітніми дистанційними технологіями. Завдяки вашому великому дружньому колективу і наполегливості праці, переді мною відкрилися нові перспективи. Словами не описати вашу доброзичливість , готовність завжди прийти на допомогу. І навіть, здавалося, у безвихідній ситуації , завжди знаходився вихід. Хай славиться і шанується ваша самовідданість і позитив, який ви даруєте. Ваш колектив можна порівняти з величезним дубом, який з роками міцнішає і своєю енергією заряджає студентів. Дуже вдячна викладачам кафедри : Скрипник Т.К., Сорокатому Р.В., Мазурцю О. В., Петровському С.С., Бармаку О.В., Багрію Р. О., які допомогли мені отримати не лише теоретичні знання, а й практичні навички. Диплом бакалавра «Комп’ютерні науки» – дав мені можливість стати вчителем інформатики у своєму рідному селі. Для вступників рекомендую кафедру Комп’ютерних наук та інформаційних технологій

Міхалевська Вікторія, випускниця кафедри Інформаційних технологій проектування (зараз КН) 2014 р., Gloucester Gloucestershire, England

Будучи студенткою кафедри ІТП, я навчилася комплексно вирішувати поставлені задачі. Вдячна викладачам кафедри за доброзичливе ставлення до студентів та сумлінне і творче викладання дисциплін.

Знання сучасних інформаційних технологій надають необмежені можливості для професійного росту і самовдосконалення. Це допомагає мені в реалізації життєвих цілей.

Слободзян Віталій, Software Development Engineer в AMC Bridge, м. Хмельницький, Україна

Навчання на кафедрі комп’ютерних наук та інформаційних технологій було цікавим та корисним. Викладачі завжди лояльні і відкриті до студентів та раді навчити всіх, хто хоче вчитися. Значна кількість предметів не просто для загального розвитку, а дійсно актуальні та мають застосування на практиці.

Кафедра співпрацює з провідними ІТ компаніями, завдяки чому студенти мають змогу проходити якісну практику під керівництвом професійних інженерів-розробників.

На мою думку, кафедра надає всі можливі передумови для подальшого працевлаштування. Тому всім, хто хоче пов’язати своє життя з ІТ, я щиро рекомендую вступати на кафедру комп’ютерних наук та інформаційних технологій.

Радецький Олександр Іванович

Cosmic Networks LTD.

Будучи першопрохідцями кафедри ІТП, ми відчули на собі всю «важкість» навчання, але це була приємна важкість, від нової для нас, але досить кваліфікованої поданої програми навчання та підвищення нашого рівня кваліфікації.

Також хочу особливо відмітити якість викладання дисциплін та загальну організацію навчального процесу. На мій погляд, рівень теоретичної та практичної підготовки фахівців на кафедрі цілком дозволяє після закінчення ВНЗ успішно працевлаштуватися у провідних IT-компаніях.

Хотілося б подякувати викладацькому складу кафедри ІТП, та побажати так і тримати високу планку професіоналізму й надалі!

Олександр Слащук, роки навчання 2007-2012, працюю судовим експертом Хмельницького НДЕКЦ МВС

Одна з найкращих кафедр університету. Знання, отримані під час навчання, дали змогу працювати на різних посадах, від інженера, до викладача університету. Хочу відзначити високий професіоналізм викладачів кафедри, що застосовують цікаві методи навчання, які направленні на здобуття не лише теоретичних професійних знань, але й «життєвих», практичних навичок. Протягом навчання – було дуже цікаво! Бажаю всім спробувати.

Мельничук (Броль) Наталія Володимирівна. 

Роки навчання 2009-2014 кафедра ІТП. Навчаючись на кафедрі комп’ютерних наук та інформаційних технологій я здобула не лише освіту, а й отримала безцінний досвід. Кафедра стала для студентів нашої групи другою родиною. Викладачі, завдяки своєму професіоналізму, могли не лише навчити, а й порадити, наставити на вірний шлях. Отримані знання допомагають визначитись з вибором професії, тому будучи студенткою 4 курсу я змогла працювати Web-дизайнером. На базі кафедри я отримала всі необхідні знання щоб стати успішним спеціалістом. Хочу висловити подяку викладацькому складу кафедри. Ви найкращі !

Антонюк Олександр.

Кандидат наук з фізичного виховання і спорту. Доцент кафедри Теорії і методики фізичного виховання і спорту, ХНУ. Навчався на ІТП з 2001 по 2006 роки. 

Навчання було надзвичайно цікаве і пізнавальне. Колектив кафедри, професійний і надзвичайно привітний. Як пізніше зрозумів, грамотно підібраний перелік навчальних дисциплін, що викладалися допоміг мені навчитися вчитися і ефективно аналізувати різного роду інформацію. Вивчені базові предмети вузької спеціалізації допомогли мені провести складне дослідження “Біо-механічного комп’ютерного аналізу рухових дій важкоатлетів” і захистити кандидатську дисертацію у галузі спорту. До цього часу знання вивчених програм як 3D Studio Max, Adobe Photoshop, CorelDRAW, веб-програмування та ін., особисто мені, допомагають в професійній діяльності. Безмежно вдячний колективу кафедри за отримані знання та навики!

Медведчук Максим кафедра ІТП (зараз КН), спеціалізація КН. Місце роботи ХМКП «Хмельницькінфоцентр»

Дякую крутому колективу за професійні навички. Я отримав безмежну кількість практичного досвіду. Для мене за 6 років викладачі стали не просто спеціалістами своєї справи, а друзями!

Перепелиця Сергій. Я закінчив університет в 2011 році. Основне, що запам’яталося – це простота у відносинах з викладачами та керівництвом кафедри. Відкрите та щире ставлення викладачів до нас, студентів, сприяло формуванню дружньої атмосфери у колективі, спрощувало проблемні ситуації та заохочувало до здобуття знань.

Значним плюсом у навчанні на кафедрі комп’ютерних наук та інформаційних технологій є широкий спектр знань, які студенти отримують у ході навчання. Він дозволяє в подальшому, при виборі професії, працювати як за основною спеціальністю, так і за багатьма суміжними, пов’язаними з ІТ-технологіями. Специфіка роботи ІТ-спеціаліста вимагає знання широкого кола питань з різних сфер інформаційних технологій, програмування тощо.

Здобуттю цих знань я завдячую саме навчанню за обраною спеціальністю.

Роман Білий, software engineer в AMC Bridge LLC

Навчання на кафедрі ІТП задає багато векторів для професійного розвитку. Викладачі лояльні до студентів, які намагаються застосувати знання на практиці, і більше того, часто допомагають з пошуком першого місця роботи.

Панасов Олександр 

Магістр з комп‘ютерних наук Software Development Engineer в AMC Bridge

Хочу висловити подяку за чудових два роки Магістратури на кафедрі Комп’ютерних наук в ХНУ які назавжди залишили приємні спогади про колектив і викладачів. Важливим аспектом є те що кафедра співпрацює з ІТ компаніями, що дозволяє студентам пройти якісне стажування та практику під керівництвом досвідчених ІТ фахівців. Студенти можуть працювати за спеціальністю під час навчання це дає змогу спробувати свої сили у різноманітних проектах. 

Катерина Джерелюк 

Навчалася на кафедрі Інформаційних технологій проектування 2009-2014рр.. 

Кафедра ІТП (зараз КН), надає своїм студентам якісні різнобічні знання, які дають можливість реалізувати себе у різних видах діяльності на теренах ІТ-індустрії. А також на кафедрі КН чудові викладачі, які допоможуть прожити студентські роки з вірою у власні сили та вміння. Пройшло вже 12 років, як я перший раз ступила на поріг даної кафедри, але ще жодного разу не пошкодувала, що стала частиною життя саме цієї студентської родини!

Єгорова Анна

Навчалась на спеціальності комп’ютерні науки та інформаційні технології, роки навчання 2016-2020. 

Приватний підприємець (надання рекламних послуг Інтернет-магазинам) 

Навчання на кафедрі КН надало мені безцінний досвід та знання які дозволили мені знайти улюблену справу в житті, не залежати від карантинних реалій, працювати в будь-якій точці віддалено та втілювати свої ідеї безпосередньо через вивчені в університеті платформи та мови програмування. Окрема подяка найкращим викладачам кафедри, які навчали та давали поради протягом усього курсу навчання в університеті!

Кондратюк Євген, з 2000 по 2005 навчався на кафедрі ІТП. 

Зараз працюю в якості Team Lead / Senior RoR Engineer at SOA Labs Inc. 

Навчання на спеціальності ІТП дало мені міцну базу знань для мого розвитку як Software Engineer – навчило мислити, робити правильні висновки та обирати оптимальні рішення. На кафедрі працюють багато викладачів, професійна допомога та підтримка яких була безцінною під час навчання, а досвід, який я отримав від них, стає в нагоді до сих пір. Тепер, маючи за плечима багато років роботи в ІТ, можу з впевненістю сказати, що кафедра ІТП – це саме те місце, де можна отримати якісний швидкий старт в сфері інформаційних технологій!

Ряба Альона, роки навчання 2016-2020 на кафедрі комп’ютерних наук та інформаційних технологій

Місце роботи: client manager DEV&DES Outsourcing Team 

Щиро дякую викладачам кафедри КН за здобутті знання, підтримку та допомогу. За роки навчання я сформувалась як особистість, віднайшла себе у житті та займаюсь тим, що мені приносить задоволення. Багато позитивних моментів, радісних та хвилюючих подій. Завдяки кафедрі я зрозуміла, що моє життя буде пов’язано тільки з ІТ! 

Дякую за все!heart

Олександр Єльцов, магістр з Комп’ютерних наук, випуск 2010 року 

Нині я працюю журналістом та ведучим новин в Національній суспільній телерадіокомпанії України (м. Київ). До цього, 4 роки я працював в інформаційній агенції Reuters з головним офісом в Лондоні, Великобританія. Я збирав новини з соцмереж і перевіряв їх на достовірність. Знання, які я отримав про алгоритми та основи програмування на кафедрі, допомогли мені оптимізувати свою роботу, а також систематизувати працю колег в різних куточках світу. Крім того, я вдячний викладачам кафедри за здорову та дружню атмосферу під час навчання. Побувавши по світу на навчаннях та тренінгах, я лише переконався, що на кафедрі стиль викладання дуже наближений до сучасних європейських ВНЗ.

Лясковська Антоніна (Чумак) Здобула кваліфікацію наукового співробітника (програмування), викладача вищого навчального закладу, ІТП-07-1

Працюю компанії Competera, an AI-powered platform. 

У процесі навчання на кафедрі Інформаційні технології проектування освоїла володіння сучасними комп’ютерними технологіями, отримала високу професійну підготовку. Організація освітнього процесу та навчальна програма задовольняє та повністю враховує вимоги сучасних роботодавців до ІТ-фахівця. Обравши дану кафедру з затребуваною у всьому світі професією, отримала прекрасний старт та міцний фундамент для благополуччя і самореалізації упродовж усього життя.

Мостовий Влад

Місце роботи: Cadence Development (раніше Infoservice) м.Хмельницький. Посада: Front-end developer.

https://www.linkedin.com/company/cadence-development-llc/mycompany

Навчання на кафедрі КН принесло багато знань як практичних, так і теоретичних та позитивних емоцій від спілкування з викладачами кафедри.Навчання було продуктивним та цікавим, перехід з іншої кафедри не був складним через чудове відношення викладачів до студентів.Саме на цій кафедрі можна отримати чудові знання у сфері розробки ПЗ, для магістрантів та кандидатів чудові умови та допомога від викладачів у веденні наукової діяльності.

Тому можу рекомендувати кафедру до вступу як абітурієнтів також магістрантів з інших спеціальностей та ВНЗ.

Ткачук Олександр

Працюю Frontend Developer

Навчання на кафедрі “Комп’ютерні науки та інформаційні технології” було цікавим та корисним. Викладачі, які є спеціалістами своєї справи – допомагають студентам не лише здобувати знання, але й набувати навики, які  допоможуть будь якому спеціалісту в майбутній професії. Також завдяки співпраці з ІТ компаніями, студенти мають змогу проходити якісну практику. Тому я впевнений для тих, хто хоче займатись ІТ я на всі сто відсотків  рекомендую вступати на кафедру комп’ютерних наук та інформаційних технологій.

Шпичко Анастасія, навчалась на спеціальності КН, працюю в сфері ІТ.

Навчання для кожної людини є невід‘ємною частиною розвитку. Здобуваючи нові знання кожен отримує нові навички, розвиває себе як особистість та знаходить свою роль у суспільстві та світі. Обираючи спеціальність для навчання я опиралась на певні факти, зокрема: предмети, що викладаються, відгуки старшокурсників, викладацький склад кафедри. Обравши спеціальність «Комп‘ютерні науки», я потрапила на кафедру КН. Кращої кафедри в нашому університеті певно що немає. Доброзичливість, відкритість, професіоналізм, терпеливість та підтримка, усі ці слова коротко описують викладацький склад кафедри. Хочу подякувати викладачам за веселі та досить продуктивні пари, підтримку під час проходження практики та написання дипломного проєкту. 

Якщо ви обираєте куди поступати, можете не вагаючись обирати кафедру КН

Білоус Ганна, Software Development Engineer в AMC Bridge

Шість років тому на мій вибір у якому ВНЗ та на якій спеціальності я буду здобувати вищу освіту значний вплив мали знайомі, що у той час навчалися або вже завершили навчання на кафедрі КН у ХНУ. 

Читаючи щирі відгуки розміщенні на цій сторінці, Ви можете зрозуміти, що випускники кафедри із вдячністю згадують про навчання та професіоналізм викладачів, незалежно від того завершили вони університет рік чи 10 років тому. Хіба це не показник плідної роботи кафедри?! 

Можу сказати, що вступ на кафедру КН був доленосним для мене. Тут я знайшла друзів, з якими йду далі по життю, досвідчених менторів та викладачів. Також за результатами проходження практики на третьому курсі отримала роботу в одній із провідних компаній у галузі розробки інженерного програмного забезпечення “AMC Bridge”. 

Тому лиш з приємними спогадами я також долучаюся до лав тих, хто рекомендує нашу кафедру майбутнім ІТ-фахівцям.

Токмаков Олександр 

Місце роботи: Blackthorn-Vision, Tech Lead. 

Через свій непростий характер я не був старанним студентом. Відповідно моє враження від навчання сформувалося з протилежної, від звичного уявлення, сторони. Здачі, доздачі, перездачі… smiley Ох, як згадаю  Але незважаючи на це залишилося багато світлих спогадів. Тому хочу подякувати викладачам кафедри кому за терпіння, кому за віру, допомогу і об’єктивність, за почуття гумору, за знання, за підхід до читання курсу. Через усі ці роки залишилося лише відчуття поваги і вдячності.

Гусар Роман

Full Stack Developer, Bocada.

Роки навчання на кафедрі Комп`ютерних наук не пройшли даремно. Кожний викладач сумлінно виконує свою роботу та старається подавати актуальні базові знання по спеціальності. Працюючи програмістом, я успішно використовував базові здобуті знання з багатьох профільних предметів. Окремо заслуговують на увагу знання з проектування складних баз даних, об’єктно-орієнтованого програмування, інтелектуального аналізу даних та методів і систем штучного інтелекту, якi не тільки використовував, але й ділився ними з колегами. Після успішного освоєння профільних предметів у студентів немає труднощів знайти першу роботу по спеціальності. Великим плюсом є можливість працювати по спеціальності та навчатись одночасно, що робить роки навчання найбільш продуктивними, коли отримуєш реальний комерційний досвід з паралельним освоєнням нових знань. 

Кафедру рекомендую, як найкращу кафедру для здобуття спеціальності в сфері IT, та найкращу кафедру в університеті загалом.

Рибчинський Богдан, навчався на спеціальності  КН , працюю в Хмельницькому, в компанії ELOGIC в якості Magento2 Developer.

Щиро дякую викладачам нашої кафедри за  знання, мотивацію, та терпіння. 

Тут кожен знайде те що шукав, особливо напрямок, в якому буде краще розвиватися та рости професійно.

Підгайчук Віталій – депутат Хмельницької міської ради, голова фракції Команда_Симчишина, заступник керівника управління організаційно-інформаційної роботи та контролю Хмельницької міської ради. 

Не зважаючи на те, що моя діяльність абсолютно не пов’язана з більшістю предметів, котрі я вивчав на кафедрі – можу з впевненістю сказати, що кафедра ІТП – це взірцева кафедра Хмельницького Національного університету. Вже навіть під час навчання на основі тих знань, котрі були здобуті на 3 курсі – я зміг влаштуватися на роботу по спеціальності, де вже лише вдосконалював свої навички. Правда згодом через певні обставини я повністю змінив вектор свого руху, але то вже інша історія, котра пов’язана з політичними процесами в Україні. Також хочу відмітити той аспект ‘’хабарництва’’ й ‘’вимагання’’, який, на жаль, побутує у різних вищих навчальних закладах України. На кафедрі ні до мене, ні до моїх одногрупників не було фактів ‘’вимагання’’ чи навіть ‘’натякання’’ на ‘’щось’’ аби здати ту чи іншу роботу. Викладачі завжди йшли назустріч, аби лише ефективно та результативно відбувався навчальний процес. Але зазначу, що Ваш успіх та Ваші досягнення залежать у першу чергу від Вас. Для тих, хто хоче чесно та з користю провести свої студентські роки – не вагайтеся, на цій кафедрі ви знайдете не лише досвідчених викладачів, а й викладачів-друзів, з якими завжди буде приємно зустрітися на каві, навіть після багатьох років завершення навчання.

Мартинюк Богдан, студент групи КН-09 (2009 – 2014) спеціальності «Комп’ютерні науки». 

Automation QA (Team Lead) в Proxify Ab

Під час навчання в університеті я отримав цінні практичні навички та вміння, які постійно використовую в роботі та житті. За це я вдячний викладачам кафедри ІТП (КН), досвідченим професіоналам, добрим, щирим та лояльним, та Хмельницькому національному університету. Знання та вміння, передані вами, постійно зі мною.

Колесник Антон

Front-end developer at Cadence Development. 

Навчання на кафедрі ІТП настільки круте, що коли ти розказуєш прості історії з навчання, то всі думають, що ти хвалишся. Впевнено можу сказати, що викладачі на ІТП – талановиті фахівці, яким я щиро вдячний за професіоналізм, доброту та терпіння.

Стимковський Микола

Head of product development Trivaeo Cloud Services Ltd 

В останніх класах школи я досить впевненний був у тому, що вчитися буду на військового. Не пам’ятаю як я дізнався, що в ТУПі (тоді так називався університет), є зимові курси, що проводяться на новоствореній кафедрі ІТП. Після цих курсів я сказав батькам, що хочу вчитися в «універі» по спеціальності ІТП. Не пошкодував жодного разу про вибір напрямку освіти ні під час навчання, ні після. Якщо для Вас «ІТ» це не тільки ЗП в $, а таки поклик душі – кафедра ІТП допоможе Вам знайти свою нішу в різноманітті напрямків та дасть хороший старт на шляху безкінечного вдосконалення.

Дориба Сергій, Software Engineer 

Випускник кафедри Інформаційних технологій проектування (зараз комп’ютерних наук та інформаційних технологій) (2010 рік). 

За роки навчання в ХНУ на кафедрі ІТП (нині КН) я здобув надзвичайно цінні знання, як практичні, так і теоретичні, які в подальшому використовую в повсякденному житті та безпосередньо у своїй професії.

Вдячний викладацькому складу за їх надскладну роботу та за хорошу атмосферу під час навчання. Адже кожен викладач є професіоналом своєї справи. На даний момент, володіючи десятком років роботи в ІТ, можу стверджувати, що кафедра ІТП дозволяє отримати якісний фундамент в сфері інформаційних технологій!

Даньков Анатолій

Працюю в EPAM Systems на посаді Lead software engineer. 

Я навчався на кафедрі ІТП. Можу сказати, що на цій кафедрі багато крутих викладачів, завдяки яким я отримав знання та навички пошуку правильних рішень у вирішенні складних задач. Це дозволило мені знайти гарну першу роботу. Та навіть тепер, маючи 15 років досвіду роботи, отримані під час навчання знання та навички досі допомагають мені під час освоєння нових технологій. 

Кафедра ІТП – це правильний вибір для тих, хто хоче будувати кар’єру в програмуванні та стати сильним кваліфікованим інженером.

Тарас КОМАР,

інженер-конструктор проектної групи будівельної компанії «УКРСТАНДАРТ»

Я – випускник Хмельницького національного університету за спеціальністю «Комп’ютерні науки» (на основі диплома молодшого спеціаліста) та «Інформаційні технології проектування» (дистанційна форма навчання). Хочу висловити свої думки з приводу того, чи варто обирати ХНУ для подальшого навчання…

Особисто пройшовши шлях на таких освітніх рівнях як бакалавр, спеціаліст та освітньо-науковому рівні в аспірантурі, однозначно вважаю: ТАК! Адже за ті роки онлайн-навчання мені довелося дуже багато чого вивчити, дослідити, освоїти. Ми учились не лише у розрізі комплексу необхідних дисциплін, а й у контексті майбутньої професії. І все це завдяки колективу наших наставників кафедри комп’ютерних наук та інформаційних технологій. Особлива повага та шана Сорокатому Руслану Володимировичу – Людині, Вчителю, Керівнику!

Незважаючи на те, що ми навчалися в університеті дистанційно – рівень якості освіти був постійно на достатньо високому рівні (якість комунікацій; подання матеріалу та його практичне застосування завжди супроводжувалось використанням сучасних технологій та інновацій; наукові керівники внесли значний вклад у підготовку кожного студента під час написання випускних кваліфікаційних робіт, що допомогло нам розкрити власні компетенції у тому напрямку, до якого манить науковий інтерес).

Гуменюк Ігор, СТО Shafa Brazil 

Кафедра навчила… постійно вчитися. Галузь розвивається шаленими темпами, хороший спеціаліст приречений на самовдосконалення та вивчення нових технологій. Викладачі кафедри зробили все, щоб почати цю подорож: навчали, вислуховували, ділилися досвідом. Окрема подяка їм та куратору Скрипник Т.К. за допомогу, підтримку та дружню атмосферу.

Лукіянюк Олександр навчався на спеціальності Комп’ютерні науки, працюю у Львові в компанії Grid Dynamics в якості Senior Softaware Engineer.

Навчання в університеті точно не пройшло даремно, тут на кафедрі я отримав чудову базу знань, яка допомогла мені обрати свій напрямок та швидко в ньому розвиватися. Великим бонусом для здібних студентів є те, що кафедра завжди співпрацювала з ІТ компаніями та допомагала отримати комерційний досвід чи першу роботу ще під час навчання.

Лаврененко Антон, роки навчання 2003-2008 кафедра ІТП, працюю в ІТ по Україні.

Роки навчання на кафедрі були основними для подальшого розвитку і розуміння справи. Це база, без якої не можливо розвиватися як спеціалісту і як людині надалі після закінчення навчання.

На кафедрі в ці роки я знайшов найкращих викладачів, які пояснили, що потрібно знати і як потрібно працювати в ІТ . І як не згадати найкращих друзів, яких я знайшов в цей період життя.

Це були дуже веселі роки, які запам’ятаються на все життя.

Левчик Тарас, Hatimeria PHP Developer(remote)

(тренер з фехтування ДЮСШ№3 Хмельницький)

Потрапивши в ІТ завдяки випадку, вирішив піти навчатись на технічну спеціальність, обрав для цього кафедру КН. Щиро вдячний викладачам за розуміння і допомогу. Прийшовши на навчання мав проблему з недостатком знань в профільних дисциплінах. Викладачі відносились з розумінням і завжди допомагали розібратись та пояснювали все з чим були проблеми, що  й допомогло мені реалізувати мої амбіції та бажання.

Гримак Роман, AMC Bridge,  Software Development Engineer

Обучение на кафедре Компьютерных Наук позволило мне разобраться с самыми волнующими вопросами в моей жизни. В первую очередь это было испытание, предоставившее навыки к техническому саморазвитию и профессиональной дисциплине. За эти хоть и непростые, впрочем незабываемые годы учебы мне посчастливилось зарекомендовать себя в качестве потенциального разработчика. Долгие месяцы упорного труда вырастили во мне признаки благородного терпения, самодостаточности и способности оценивать собственные желания. Благодаря обучению на кафедре Компьютерных Наук я уверен, что могу двигаться дальше.

Єфімчук Андрій

«Ябко», продавец-консультант

Випускник кафедри Комп’ютерних наук. Із задоволенням згадую роки навчання: хороші викладачі, що лояльно і доброзичливо відносяться до студентів, гідний рівень знань, сучасні аудиторії, які оснащені новітнім устаткуванням. 

Хочеться висловити вдячність викладачам кафедри за досвід і за підготовку до старту в кар’єрі, особливо старшому викладачеві кафедри комп‘ютерних наук Скрипник Тетяні Казимирівній, за міцну підтримку, як куратора і як хорошої людини.

Кравчук Яна 

Працюю в найбільшій компанії України по виробництву натяжних стель «FoxArt»

Посада: веб-дизайнер

Хотілось би виразити велику подяку викладачам кафедри комп‘ютерних наук, які завжди підуть тобі на зустріч, та знайдуть індивідуальний підхід до кожного студента! Все ж, я не помилилась у виборі місця отримання вищої освіти. За 5 років навчання я отримала великий багаж знань, який надалі буду використовувати все своє життя.

Житкевич Вікторія

Тестування та веб-дизайн, фріланс

Перед вступом у мене був різноманітний вибір спеціальностей та про прийняте рішення піти на КН жодного разу не пошкодувала. Кожен із викладачів має свій вклад у моєму навчанні, за що я їм дуже вдячна. Тут я навчилась і технічній частині та навчилась проявляти творчість, адже навіть на комп’ютерних науках без цього нікуди. Навчання не пройшло дарма та залишило свій відбиток, ці роки згадую із теплом та посмішкою.

Заровний Владислав,  навчався на кафедрі Комп’ютерних наук.

Працюю Senior Software Engineer (Team Lead) at AMC Bridge.

Хочу відмітити кафедру, за надані можливості розвиватися у тих напрямках, які мені найбільше подобалися. Професіоналізм викладачів дозволяє детально обговорювати цікаві теми, та показувати найкращі практики у світі. Виражаю свою подяку кафедрі, за здобуні знання та навики.

Купрійчук Владислав

За весь період навчання на кафедрі КН, викладачі зуміли виростити в мені(та не тільки) такі якості як відповідальність, працьовитість та жагу до росту як спеціаліста. Навчання в університеті допомогло мені зрозуміти по якій стежинці життя мені мандрувати.

Войчишин Олександр

Internship, Fractal.Academy

Так сталося, що я перевівся  на спеціальність «Комп’ютерні науки» Хмельницького національного університету з Київського КПІ на 2-й курс. І жодного разу не пошкодував. Протягом усього навчання здобув навички з різними технологіями та мав достатньо часу для практики з ними. Завдяки цьому я зміг зрозуміти чим хочу та зможу займатись.

Дякую за навички, котрі отримав протягом усього навчання на кафедрі КН.

Данчук Сергій , навчався на спеціальності  КН , працюю в Тернополі, в компанії Relokia в якості Front-end developer.

Кафедра КН одна з найкращих кафедр  в університеті. Завдяки високому професіоналізму викладачів я почерпнув великий багаж знань, які допомогли мені реалізуватися в житті і стати висококваліфікованим IT-спеціалістом. Викладачі справжні професіонали своєї справи,пояснюють матеріал доступно і легко для розуміння. Дякую за таке цікаве, продуктивне і хороше навчання.

Яковчук Микола, працюю в якості Front End Web Developer.

Навчався на  факультеті інформаційних технологій Хмельницького національного університету, спеціальність «Комп’ютерні науки», Пройшовши довгий шлях до становлення спеціалістом в сфері інформаційних технологій я можу впевнено сказати, що  проведений час в стінах університету можна рахувати одним із найкращих в житті. Саме тут заклали фундамент знань для подальшого розвитку в професійному напрямку. 

Викладачі кафедри комп’ютерних наук є справжніми фахівцями в своїй сфері, до яких завжди можна завернутися за допомогою. Дякую всім викладачам за набутті знання, уміння, навички. А особливе спасибі завідувачу кафедри Бармаку Олександру Володимировичу, куратору Скрипник Тетяні Казимирівній та керівнику крм Міхалевському Віталію Цезарійовичу. 

Щиро вдячний  факультету “ФІТ” за відкриття дверей в чудовий світ інформаційних технологій.

Тростинський Назар, Software Development Engineer at AMC Bridge LLC

Завершивши навчання на кафедрі КН, ні разу не пошкодував, що свого часу обрав саме її. Так як тут я отримав необхідний багаж знань, який став запорукою успішного старту кар’єри в ІТ. Хочу висловити свою подяку та вдячність усім викладачам кафедри за їх професіоналізм, допомогу та розуміння.

Іван Матвійчук, Rexsoft, Backend developer

Навчаючись в магістратурі на кафедрі КН,  здобув усі необхідні знання та навички, що постійно стають у нагоді під час виконання технічних робіт. За це хочу подякувати викладачам кафедри, які є справжніми професіоналами своєї справи та завжди знаходять час для допомоги своїм студентам. 

Рекомендую кафедру усім, хто бажає пов’язати своє майбутнє із роботою в ІТ.

Богач Владислав

Senseteq – Middle Full stack developer / Team Lead

Від навчання на комп’ютерних науках в мене залишились позитивні враження. Під час навчання я завів цінні знайомства, та отримав базові знання, що дозволило мені легко увійти в IT та бути кваліфікованим спеціалістом своєї галузі.

Дуже вдячний дружньому колективу викладачів, які готові вчити і підтримувати тебе на шляху становлення. Для мене вищий навчальний заклад, а саме ХНУ – це місце можливостей, де ти можеш як і «взяти себе в руки» і рухатись до своєї професії крок за кроком так і просто «просиджувати штани», все залежить саме від вас і ваших старань.

Навчання виявилось цікавим, в мене буде про що згадати пізніше.

Шамрелюк В`ячеславпрацюю в Хмельницькому, в компанії Senseteq в якості Full Stack Web Developer.

Навчався на кафедрі комп’ютерних наук Хмельницького національного університету, спеціальність «Комп’ютерні науки», 

За роки навчання я отримав усю необхідну базу для реалізації себе, як розробника. Професійний склад кафедри, збалансована навчальна програма, викладачі, які зацікавлені  у розвитку своїх студентів – за прикладених студентами зусиль, все це сприяє становленню майбутніх IT-спеціалістів.

Левченко Тарас, навчався на спеціальності  КН, працюю freelance в якості SEO-оптимізатора.

Під час навчання на кафедрі я отримав знання, необхідні мені для подальшого розвитку. Викладачі кафедри справжні професіонали. Вони не вимагали від нас досконалого вивчення матеріалу, а розуміння і вміння використовувати у роботі.

Абітурієнтам! Якщо і справді хочете працювати за спеціальністю в ІТ, то вам тільки сюди, однозначно!

Ющенко Владислав

Хмельницький Національний Університет – чудове місце для вивчення спеціальності комп’ютерних наук. Навчальний курс організовано раціонально, з гарним поєднанням теорії та практики. Для себе я знайшов рішення для розв’язання важливих проблем і почав впроваджувати те, чого навчився, навіть будучи ще в процесі навчання. Викладачі – це добре освічені, оптимістичні люди, які віддані своїй роботі. Хороша організація проведення занять, починаючи з обраного курсу і закінчуючи забезпеченням додатковими матеріалами. Мені дуже сподобався процес навчання в університеті, дуже дякую!

Також запам’яталась привітливість, чуткість й люб’язність з перших днів у  ХНУ. Я вдячний, що мав можливість навчатися в цьому закладі.

Курдибаха Анна

Хочу подякувати найкращим викладачам кафедри за безцінний досвід, знання та підтримку впродовж усіх років навчання. 

Саме тут я отримала ту базу знань, яка є безцінною у професійній сфері. 

При вступі на магістратуру навіть не було ніяких сумнівів куди йти, все було і так очевидно.

Завжди було легко спілкуватися з кожним викладачем, усі були готові допомогти, розібратися на направити у правильному напрямку.

Я з впевненістю можу сказати, що кафедра КН – це був мій найкращий вибір!


Олег  ЯНИЦЬКИЙ , TwinCore на позиції .net full stack developer

Навчання за спеціальністю “Комп‘ютерні науки” на бакалавраті та у магістратурі стало одним з найважливіших етапів у моєму житті, сформувало світогляд, дало системні теоретичні знання для успішного старту моєї професійної діяльності. Я жодного дня не пошкодував про обрану спеціальність, а навпаки – пишаюсь та розвиваюсь в ній!

Хотілось би відзначити високий професіоналізм викладачів кафедри, які надали не лише ґрунтовні теоретичні знання, а й дуже часто ділилися власним практичним досвідом. Більш того викладачі кафедри створили атмосферу професійного становлення кожного студента, а також умови для особистої самореалізації. Щиро вдячний вам за те, що ви не шкодували сил і часу й завжди спрямовували свій професійний талант на досягнення успіху в нашій спільній справі!


Мирослав СТЕБЕЛЕЦЬКИЙ, software development engineer АМC Bridge

Хмельницький Національний Університет, зокрема факультет інформаційних технологій, на якому я навчався, дозволяє студентам отримати необхідну кфаліфікацію для подальшої професійної діяльності. На кафедрі комп’ютерних наук працюють компетентні викладачі, які надають можливість студентам поглинутись у світ комп’ютерних технологій та наук.

Я не дарма вибрав спеціальність «комп’ютерні науки», оскільки специфіка дисциплін даної спеціальності, на мою думку, найкраще розкриває потенціал майбутнього професійного айтівця. Особливо відзначити потрібно предмети, пов’язані з ООП, шаблонами проєктування та базами даних, зазначені дисципліни розвивають найбільш необхідні навики, які допомагають у підготовці студента комерційній діяльності в якості інженера програмного забезпечення. Слід зазначити гнучкість навчального процесу та адаптивність до надзвичайних ситуацій. При потребі навчання проводиться онлайн, а рівень викладення дисциплін при цьому не погіршується, в деяких моментах покращується. На кінцевому етапі навчання освітнього рівня бакалавра та магістра  важливо відмітити взаємодію із керівником кваліфікаційних робіт, при виникненні будь-яких проблем по роботі можна було звернутись за допомогою.  Усі аспекти написання та доопрацювання робіт рівня бакалавр/магіст були грамотно розтолковані керівником, за що окрема подяка.

В кінцевому результаті я вважаю, що при виборі місця навчання та спеціальності, майбутньому студенту варто звернути увагу на вище зазначений університет та факультет інформаційних технологій. Навчать тут все необхідне, головне бажання студента навчатись.


Олександр ОВЧАРУК, Software Development Engineer в AMC Bridge

Пройшовши шлях від студена першокурсника бакалаврату до випускника магістратури на кафедрі комп’ютерних наук, можу з впевненістю сказати, що це одні з найкращих років мого життя.

Навчання на кафедрі комп’ютерних наук дозволяє набути всіх необхідних навичок для подальшої роботи в ІТ.

Окремо хочу відзначити високий професіоналізм, доброзичливість та відкритість викладачів, котрі роблять все можливе, щоб навчальний процес був веселим, цікавим та при цьому корисним. На мою думку, кафедра комп’ютерних наук є найкращим варіантом для майбутніх ІТ спеціалістів, всім рекомендую!


Богдан СЕМЕНЮК, Blackthorn vision, Senior .Net Software Engineer

Закінчив магістратуру в 2022 році.

За шість років навчання в університеті, кожен рік був по своєму унікальний. Перші три роки дали добротну базу знань, вдалося влаштуватися на першу роботу.

Відверто можу сказати, що кафедра комп’ютерних наук, склала враження найкращої , яка готує до майбутньої кар’єри в ІТ.

Безумовно, як і кожен навчальний заклад, ХНУ має свої як переваги, так і недоліки, але для мене роки студентства це окрема кімната у замку спогадів.


Андрій МЕЛЬНИК, Beetroot, software engineer

Навчаючись в магістратурі на кафедрі комп’ютерних наук, я вивчав багато цікавих та корисних дисциплін. Навчання проводиться за актуальною інформацією, вивчаються актуальні технології та підходи вирішення проблем. Якщо студент зустрівся зі складнощами при вивченні предмета, викладачі допоможуть розібрати та зрозуміти складний матеріал.

Кафедра часто організовує цікаві зустрічі і лекції з практиками та компаніями, допомагає з влаштуванням на практику та стажування. Студент отримує необхідну базу для продовження особистого та кар’єрного розвиту в сфері інформаційних технологій.

Я задоволений рівнем отриманих знань та практичних навиків.


Олександр МОРОЗ, Ornate.Agency, Front-end

Навчався в Хмельницькому національному університеті на спеціальності «Комп‘ютерні науки».

Навчанням задоволений, всі викладачі професіонали своєї справи, навчили розставляти пріоритети в житті, навчанні, правильно розпоряджатись своїм часом та досягати своїх цілей. Завдяки цьому почав працювати в сфері ІТ. За час навчання знайшов дуже і дуже багато, хороших та вірних товаришів, на яких можу покластись.

Певно найголовніше – кожну проблему можна вирішити, головне знайти правильний підхід!


Вишинський Ілля, software development engineer АМC Bridge

Закінчив бакалаврат і магістратуру по спеціальності 122 «комп’ютерні науки».

Отримав знання необхідні для працевлаштування, а також представлення про комп’ютерні науки в цілому.


Андрій МАЛАЙКО, фріланс, frontend developer

Закінчуючи навчання та починаючи шлях в сфері ІТ, я дуже радий  що потрапив саме на спеціальність 122 – «Комп’ютерні науки». Саме тут я  познайомився з одногрупниками, які згодом стали моїми найкращими друзями та викладачами, які допомогли не тільки всебічно розвинутись, а й стати фахівцем комп’ютерних наук.  

Дивлячись на пройдений шлях в ХНУ, згадуються різноманітні моменти, деякі з них наповнені страхом та  переживаннями, а інші веселощами та радістю, проте я дуже задоволений що отримав саме такий спектр емоцій.

Викладачі кафедри комп’ютерних наук за рахунок свого великого досвіду та знань допоможуть вам пройти шлях навчання від початку і до кінця, а також  стати висококваліфікованим спеціалістом в галузі ІТ.

Звертаючись до студентів, хочу сказати: від вас потрібно лише бажання та трішки зусиль =)

Рекомендую дану спеціальність для вступу, вважаю її найкращою серед конкурентів факультету інформаційних технологій.


Євген МАЙОР, BlazingByte, Web Developer

В продовж навчання на кафедрі комп’ютерних наук, я отримав велику кількість актуальної інформації.

Познайомився із цікавими технологіями, у результаті здобув усі необхідні знання та навички.

Вдячний дружньому колективу викладацького складу, які зацікавленні у навчанні своїх студентів. Хотів би відзначити збалансовану навчальну програму.

Від навчання залишилися лише позитивні враження.


Ярослав ПІТИК

Завжди думав що викладачі в університеті, це щось суворі люди, з якими важко порозумітися, тим паче коли твоя спеціальність пов’язана з програграмуванням. Але коли я почав навчатися у ХНУ, на кафедрі Кома’ютерні науки, моя думка змінилася в протилежний напрямок. З викладачами дуже легко знайти спільну мову, що не створювало якихось бар’єрів, при необхідності можна звернутися за допомогою, і не тільки по спеціальності, а й по життєвим питанням). Однак існує певна вихованість та структурованість, вона проявляється в тому, що все потрібно здавати вчасно, та без запізнень, бо можна послухати трішки додаткових лекцій про життя.

Загалом, я дуже задоволений, що вступив до даного університету, та обрав дану спеціальності, що дало мені змогу познайомитися з такими викладачами, перейняти у них досвід та навчитися чогось нового.



Гірний Микола Senior Software Engineer Team Lead

Здобув диплом магістра комп’ютерних наук. Вирішив навчатись тут так як відчув брак базових знань по своїй спеціальності. Це рішення повністю себе виправдало. Отримав знання, що знадобились мені у роботі та диплом міжнародного зразка. На кафедрі працюють професіонали, які знайдуть підхід до кожного студента, завжди раді допомогти, я щиро вдячний за їх роботу! Рекомендую!


БОГНЕН Дмитро, Senior Software Developer в компанії GuestTek, Канада.

Період мого навчання на кафедрі КН виявився одним з найбільш продуктивних та пізнавальних етапів мого життя. Навчальний процес був ретельно побудований, дозволяючи зануритись у світ сучасних технологій та інформації. Викладачі кафедри – це справжні професіонали своєї справи: завдяки глибокому розумінню предмета та великому багажу досвіду, вони зуміли акцентувати увагу на ключових моментах, які допомагають подальшій кар’єрі. Це було не лише ефективне навчання, а й постійна пізнавальна діяльність, яка завжди залишалася цікавою та мотивуючою.

ШАЦЬКИЙ Владислав,Фриланс, Front-End developer, Швеція в м. в Гьотеборзі.

Навчався на кафедрі комп’ютерних наук Хмельницького національного університету, спеціальність «Комп’ютерні науки». За усі роки навчання в університеті, я отримав достатні знання для самозабезпечення та подальшого розвитку в сфері ІТ. Ще також хочеться подякувати викладачам кафедри! Їхній професіоналізм й досвід в ІТ є безсумнівним та їхня відкритість допомогла мені вивчати матеріал у рази швидше та якісніше. Вони ніколи не будуть вимагати від вас неможливого. Дякую кафедрі КН за усе!

СТАШКЕВИЧ ЯрославаPrinciple Quality Assurance Engineer at IGT, місто Монктон, Канада.

Очолюю відділ тестування вже три роки. Вирішила отримати IT освіту, щоб мати можливість рухатись далі по кар’єрній драбині, адже перше, на що звертає увагу відділ персоналу у Канаді, коли отримує резюме – освіта. З повагою, Ярослава 

Ірина ГРИНЬКО, AMC Bridge, посада middle software developer

Навчання на кафедрі комп’ютерних наук ХНУ дали мені сильний поштовх для розуміння себе, власних вподобань та втілення мрій.

Викладачі кафедри з розумінням ставились до студентів, давали поради та рекомендації щодо навчання, роботи та практики. Ще на етапі навчання я розпочала стажування в компанії АМC Bridge як trainee, що пізніше переросло в повноцінну роботу, як розробника програмного забезпечення. Велика вдячність викладачам кафедри комп’ютерних наук, які завжди допомагали та підтримували мене в розвитку. Це був складний шлях, але завдяки їх підтримці були досягнуті значні здобутки, за що я безмежно вдячна.

Дудніченко Софія, full-stack developer.

Навчалася у Хмельницькому національному університеті за спеціальністю “Комп’ютерні науки”. Про цей період життя залишилися лише хороші спогади.  Усі викладачі – висококваліфіковані педагоги, які прагнуть зробити кожного студента справжнім професіоналом. Навчання проходить цікаво, з використанням сучасних технологій. Усі знання, які були отримані під час теоретичних занять, закріплюються на практиці. Навчальна програма – сучасна та різноманітна. Вона надає знання з різних галузей ІТ-індустрії, перетворюючи студентів на фахівців одразу в кількох сферах.

Тож спеціальність “Комп’ютерні науки” у Хмельницькому національному університеті – правильний вибір для тих, хто хоче розпочати кар’єру в ІТ.

Віталій ФРІБЕР, фрілансер м.Прага (Чехія)

Навчався в Хмельницькому національному університеті, спеціальність 122–Комп’ютерні науки. Сподобалося, що викладачі кафедри надавали якісні матеріали та були доступні для консультацій (офлайн, онлайн та в соціальних мережах). З одногрупниками активно взаємодіяли через форуми і групи обговорення, що створювало комунікативну атмосферу.

Мій перший досвід роботи в компанії SoftGeneration м.Вінниця (Україна) допоміг мені розвинутися, як фахівцю в даній області і придбати практичні навички, які я можу застосувати в ІТ–кар’єрі. В компанії пропрацював майже 3 роки і переїхав у м.Прага (Чехія).

Хочу порадити усім, хто хоче працювати в ІТ–галузі, приходьте в Хмельницький національний університет на кафедру Комп’ютерні науки!

Муляр Едуард, Software Developer в AMC Bridge

Хочу висловити свою подяку кафедрі комп’ютерних наук за надану мені можливість навчатися на бажаній спеціальності. Я впевнено стверджую, що мої одногрупники є дивовижними людьми, а викладачі – досвідченими фахівцями, які мають глибокі знання у своїй галузі. Крім того, на кафедрі панує активне студентське життя, що створює чудову атмосферу для навчання і розвитку. Викладачі кафедри проявляють індивідуальний підхід до кожного студента, що свідчить про їхній високий професіоналізм і здатність знаходити ефективні методи навчання. Вони забезпечують нам якісну технічну та теоретичну підготовку, що допомагає нам засвоювати нові технології та розвиватися у цій галузі. Однією з причин, чому я обрав саме цю спеціальність, є те, що технології постійно змінюються та розвиваються. У цьому сегменті постійно з’являються нові можливості та виклики, тому спеціалісти у галузі комп’ютерних наук завжди будуть користуватися попитом на ринку праці. Якщо мені довелося б обирати спеціальність знову, я без сумнівів обрав би ту саму. Мені дуже подобалося навчатися на цій кафедрі, і я впевнений, що отримав необхідні знання та навички для успішної кар’єри в сфері IT.

Боровик Дмитро, Outstaff company VILMATE Backend Engineer

Це був  важливий період у моєму житті. Я набув навичок в програмуванні, аналізі даних та розв’язанні складних завдань. Досвід роботи над науковими завданнями викликали в мене інтерес до розширення знань та пошуку нових викликів у сфері ІТ. Я впевнений, що отримані навички та знання стануть чудовою основою для моєї подальшої кар’єри.

Володимир Добржанський, Team Lead в компанії Eptura.

Жодного дня не пошкодував про вибір спеціальності “Комп’ютерні науки”.

Викладачі  націлені не на суху теорію, а й на практичні навички та розуміння студентом матеріалу.

Особливо хочу відзначити Скрипник Тетяну Казимирівну, яка була куратором групи. Її безмежний ентузіазм  зробили навчальний шлях неймовірно захоплючим. Відповідальна, завжди готова допомогти та підтримати в будь-якій ситуації. Рекомендую цю освітню програму кожному, хто бачить себе у сфері інформаційних технологій та бажає стати затребуваним спеціалістом у цій галузі.

Карлечук Дмитро, Software development engineer, АМC Bridge.

Навчання на кафедрі комп’ютерних наук було по-справжньому правильним рішенням. Предмети які тут викладаються не лише дали тверду основу знань з програмування, але й також забезпечили необхідним досвідом, потрібним для успішного працевлаштування. Без проходження додаткових курсів можна сміло отримати професію в ІТ чисто навичками здобутими під час навчання.

Окремо хочеться відзначити щиру відкритість та професіоналізм викладачів на даній кафедрі. Досить часто бували випадки коли навіть у вихідні, поза робочим графіком, вони перевіряли наші роботи, ні разу при цьому не висловивши нам невдоволення чи скарги з приводу пізньої здачі предмету. Це продемонструвало сильну відданість своїй роботі та справжнє бажання допомагати студентам що врази перевершило початкові очікування.

Загалом враження від навчання більш як позитивні, а спогади лише приємні. Особливо сподобалася можливість реверсивного навчання, рекомендую!

Олександр МОРСЬКИЙ

Навчався на факультеті інформаційних технологій, спеціальність “Комп’ютерні науки”. Навчаючись тут я дізнався багато чого нового і отримав дуже ціні навички. Я дізнався про різні технології і як з ними потрібно працювати. Викладачі були дуже приємними та професійними людьми.

Юлія СОБКОВА

Навчався на факультеті інформаційних технологій, спеціальність “Комп’ютерні науки”. Навчаючись тут я дізнався багато чого нового і отримав дуже ціні навички. Я дізнався про різні технології і як з ними потрібно працювати. Викладачі були дуже приємними та професійними людьми.Факультет інформаційних технологій поділяється на маленькі сім’ї – кафедри. Дякую викладачам цього університету за вміння розуміти кожного студента.  Вони наділені мудрістю та  відіграли роль наставників  в моєму житті. Перший вклад знань для майбутньої професії можна отримати в ХНУ, далі все залежить від студента. Дякую усім викладачам, які навчали мене та багато в чому є для мене прикладом

Влад Федоренко, працюю в IT галузі Java Backend  розробником.

У 2018 році розпочав навчання у такому прекрасному навчальному закладі, як Хмельницький Національний Університет на кафедрі Інженерії Програмного Забезпечення. Після закінчення бакалаврата вирішив отримати кваліфікаційний рівень магістра на кафедрі Комп’ютерних Наук.

Навчаючись на КН, у нас був чудовий дружній колектив студентів, які в критичних ситуаціях допомагали один-одному наприклад при здачі філософії. Також викладацький склад кафедри має чудових людей особливо кураторша Скрипник Тетяна Казимирівна, яка допомагала у вирішені всіх студентських проблем і керівник моєї кваліфікаційної роботи магістра Пасічник Олександр Анатолійович, який в скрутний для мене час: написання магістерської роботи говорив “Не переживай, все GOOD”. Під час навчання на цій кафедрі отримав безліч чудових емоцій, як кава з круасаном з одногрупниками так і «закритий» предмет філософія. Всі викладачі чудово викладають свій матеріал, який цікаво слухати  і легко зрозуміти любому студенту. Однозначно рекомендую кафедру Комп’ютерних Наук для абітурієнтів, які мають бажання вивчати IT.

Мельничук Василь, Cadence, team leader ТОВ «Науково-технічна фірма «Інфосервіс»

Роки навчання 2008-2013 кафедра ІТП.

Студентські роки назавжди залишаться для кожного студента приємним і теплим спогадом. Вступивши до Хмельницького Навчального Університету на кафедру комп’ютерні науки та інформаційні технології я зустрів не лише однодумців та друзів, а й хороший викладачів, які знають свою справу. Хочеться подякувати викладачам за здатність знайти правильний підхід до кожного студента та надати їм хорошу технічну та теоретичну підготовку.

Онікієнко Сергій, (2018-2023р.)

Займаюсь ремонтом і обслуговуванням техніки Apple.

Навчання в університеті для мене стало неперевершеним досвідом, який наповнений якісною освітою та незабутніми моментами. Однією з ключових складових успіху університетської освіти були викладачі. Вони виявилися професійними та вдумливими експертами у своїх галузях, завжди готовими допомогти студентам у вирішенні завдань. Особливо хочу відзначити педагогічний талант багатьох викладачів, які здатні зробити будь-яку тему захопливою та легко зрозумілою. Ще однією неоціненною частиною мого навчання були мої одногрупники. Робота в команді виявилася надзвичайно продуктивною, де кожен міг внести свій внесок та допомогти іншим у розвитку навичок. Під час навчання я отримав не тільки потрібні в подальшому знання, а й вірних друзів, які прийдуть на допомогу.

Мазур Констянтин, КНм-22-1

Хочу подякувати Хмельницькому національному університету за навчання на чудовій спеціальності Комп’ютерних наук. Час навчання пролетів непомітно для мене, адже кожен викладач є справжнім висококваліфікованим спеціалістом. Особлива подяка керівнику групи КНм-22-1 Скрипник Тетяні Казимирівні.